APPLE BAKAL MEMPERKENALKAN IPHONE LIPAT PADA TAHUN 2023.

Lamanfo.com

Laman Informasi

APPLE BAKAL MEMPERKENALKAN IPHONE LIPAT PADA TAHUN 2023.Khabar angin mengenai iPhone yang boleh dilipat telah muncul sebelum ini, tetapi yang  baru mempunyai lebih banyak kredibiliti. Penganalisis yang dipercayai Ming-Chi Kuo memberitahu para pelabur bahawa Apple merancang untuk melancarkan iPhone lipat 8 inci pada tahun 2023 menurut dokumen yang dilihat oleh Engadget dan sebuah artikel dari MacRumors. Laporan itu, berdasarkan "tinjauan industri," meramalkan bahawa Apple merancang untuk menjual 15-20 juta unit pada tahun 2023.

Kuo mengatakan sudah mendedahkan kemungkinan iPhone lipat pada bulan Mac, tetapi laporan terbarunya mempunyai lebih banyak perincian mengenai pembekal. Ia meramalkan bahawa OLED fleksibel QHD + akan dibekalkan oleh Samsung Display, sementara pengawal paparan DDI akan datang dari Samsung Foundry. Ia juga menyatakan bahawa Apple akan menggunakan teknologi sentuhan nanowire perak yang dibekalkan oleh TPK, "kerana beberapa kelebihannya berbanding teknologi Y-Octa [Samsung]."

Laporan ini sangat spekulatif, jadi jangan mula menyimpan duit untuk membeli iPhone Lipat atau apa sahaja. Walau bagaimanapun, perincian lain memberikan kredibiliti tambahan. Kuo menjangkakan Oppo, Vivo, Xiaomi dan Honor akan melancarkan model lipat baru pada akhir 2021 atau awal 2022, dan penghantaran meningkat hingga 17 juta menjelang 2022 jika kekurangan komponen dapat diatasi.

Sekiranya itu berlaku, telefon bimbit yang boleh dilipat seterusnya menjadi "titik penjualan inovatif model mewah"  seperti yang dinyatakan oleh Kuo. Sekiranya demikian, Apple tentunya ingin bersedia dengan modelnya sendiri. Namun, jika pengguna tidak menggunakan peranti seperti yang diramalkan oleh Kuo, Apple boleh membatalkan projek tersebut. Dengan kata lain, banyak yang boleh berlaku dalam dua tahun akan datang.


Sumber: Engadget

Catat Ulasan

0 Ulasan